« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Få bättre hållning

Det där med att ha en dålig hållning, det kan ställa till det. Det kan leda till att man får långvariga problem med kroppen. Om man har dålig hållning och är medveten om det, så finns det smart hjälp att ta till. En bra sak är en så kallad hållningsväst. Den hjälper så att säga till att få upp din kropp i rätt hållning. På FitnessFrank.se kan du jämföra olika modeller om du vill.

Det är rätt smart att se till att ha en brar hållning. Om du har mycket spänningshuvudvärk eller ont i ryggen, så kan det bero på att du har en dålig hållning.

Så ska en bra hållning vara

Det gäller att lära dig kropp i vad för hållning den "ska vara". Du kan ställa dig framför en spegel och det höftbrett med fötterna. Tårna ska peka rakt framåt, armarna ska hänga längs sidorna och benen ska vara raka. Sedan ska du spänna dina djupa magmuskler. Det så att höfterna hamnar i position precis lodrätt ovanför fotknölarna. Därefter rätar du på ryggen så att du faktiskt känner kotorna falla på rätt plats. Du ska inte svanka.

Gör sedan en axelrullning bakåt/utåt/nedåt tills det tar emot och vrid samtidigt armarna så att tummarna pekar rakt fram. Din hals och nacke ska sträckas ut och skulderbladen sträva inåt, mot varandra. Tänk dig att du har en lodrät linje som går från fotknölarna ända upp till hjässan. Skjut fram bröstet en aning, håll hakan parallellt med golvet och lyft blicken.

3 Feb 2022