« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Hur barnen i skolan kan tjäna pengar

Jag är klassförälder för ett av mina barn, eller ja tillsammans med två andra föräldrapar är vi det gemensamt. Vi är ansvariga för en del saker, som att tjäna pengar till klassen. Vi satt häromdagen och pratade om olika möjliga sätt att göra det på, tillsammans med klassfröknarna. Det ska ju vara ett enkelt sätt att tjäna pengar till klassen som de sedan kan använda för sin skolresa.

Sälja olika saker

Vi kom snabbt fram till att det enklaste och smidigaste sättet att tjäna pengar till klassen är att ta färdiga produkter och sälja. Det finns en hel del att välja mellan att sälja. Vi kommer att ta kakor i första hand. Kakor är ju lätta att sälja, då det är många som tycker om just dessa sorter. Just ätbara saker överlag är nog det bästa sättet att tjäna pengar till klassen på.

Stå på marknader och basarer

Vi tänker dels att gå runt till olika hus, men även stå på marknad och basar. När vi gör det så ska vi passa på att sälja andra saker. Till julbasaren vi har ska vi tillverka tomtar till exempel, som vi kan sälja till andra föräldrar och andra som kommer på besök. Sedan kommer det även att tillverkas kärvar och annat. Det är ju bra att göra saker som går att sälja. Är det runt påsk, så kan man sälja påskkycklingar och annat och är det närmare sommaren så säljer man saker som har med midsommar att göra.

14 Jan 2018