« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Kul att höra om andras jobb

Vad ska du bli när  du blir stor, är en fråga man får som liten. Är man äldre är ofta frågan, vad jobbar du med? Det är alltid kul att höra om olika typer av yrken. Ibland får man höra om saker man inte visste fanns. Ungefär som när man tittar på programmet som Carina Berg gör, där hon testar på en massa yrken. Finns ju en massa jobb folk gör, som man inte ens visste existerade. Jag gillar idén, att testa på olika jobb, kanske vore nåt, att byta lite med vännerna.

Testa andras jobb

Mina vänner har vitt skilda yrken. En är sjuksköterska, en är snickare, en är djurskötare. En av mina vänner jobbar på industri, och han pratar om elektriska ställdon och säkerhetsventiler och allt vad det är. Jag fattar inte så mycket, och vet inte om det är ett jobb jag skulle klara av. Jag menar vad är ett elektriskt ställdon? Samma sak med säkerhetsventiler? Jag tror att jag hellre byter med min kompis som jobbar med djur. Det låter mysigare att klappa elefanter, än att installera ställdon och ventiler för säkerhet.

Byta yrke?

Om jag skulle byta yrke, då skulle jag nog vilja bli författare tror jag, eller kanske stylist. Ja nåpot som är kul att göra, som en hobby, fast det är som ett jobb. Sångerska hade vart kul med, men har nog inte rösten för det. Räcker att jag sjunger i duschen och i bilen kanske!

21 Nov 2017