« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Lättskötta blommor

Kanske du har testat på detta med att odla blommor i trädgården, men att alla blommor och plantor slutat växa eller bara dött? Då kan det vara smart att satsa på sorter som är i stort sett omöjliga att ta död på! Bästa hållbara blomman är evighetsros, från www.blossomia.se, men den har du inne som dekoration. Jag ska tipsa om blommor att ha ute, som är superenkla att sköta!

Gullris

Gullris är en blomma som växer vilt, men kan även vara ett bra komplement till alla trädgårdar eftersom den lätt växer av sig själv. Blomman har små gula blommor och attraherar fjärilar och bin. Denna blomma äxer bäst när den utsätts för fullt solljus. Blomman är också mycket seg och torkbeständig. Den kan växa i nästan alla typer av jord med lite eller inget vatten.

Begonia

Begonia är riktigt färgglada blommor med runt 1 800 olika växtarter!

Dessa vinterväxter har sammetslena, vackra blommor i ljusa, röda, rosa, gula och vita.

Till skillnad från gullriset behöver begonior inte mycket sol. De hanterar skuggan riktigt bra och tolererar också torka.

Begonia gillar inte; för mycket vatten, minusgrader och för mycket solljus. Det är bättre att vattna dem mer sällan och hålla dem i skuggan oftare.

Solhatt

Solhatt är en blomma som finns i flera varianter och färger. De är en favorit bland fåglar, fjärilar och bin. Den växer sig till cirka 1,5 meter och växer bra i både solljus och skugga. De blommar på försommaren och fortsätter att blomma långt in på vintern.

14 Dec 2022