« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Måste man flyttstäda?

Oavsett vad det är för form av bostad du flyttar från som villa, en bostadsrätt eller en hyresrätt så ska en flyttstädning ske nligt de avtal som du signerar. I vissa fall kan en flyttstädning förhandlas bort. Det är om du sålt en villa eller en bostadsrätt. Det kan vara att du erbjuder de nya köparna en snabbare inflyttning eller prisavdrag. Men då det går att få flyttstädning Malmö via städfirma, så är det nästan bättre att göra och mindre krångligt. Du som ska flytta från en hyresrätt har i stort sett inga möjligheter att komma undan en flyttstädning.

Vad händer ifall du inte gör flyttstädningen ordentligt?

Många gånger är det som så att du ingår ett avtal och i det så står det att flyttstädning ska göras. Dock kan de som tillträder efter dig vara missnöjda med din städning. Därmed är det nästan bäst att låta en städfirma göra det åt dig för att det ska bli ett bra resultat. 

Du som köpt en bostad och känner att den är slarvigt städad, du ska inte hålla till godo med det och absolut inte städa själv. 

Om det är en hyresrätt som du flyttar in i och det i inte är städat så bör du kontakta hyresvärden direkt och klaga på flyttstädningen.

En bra regel att tänka på om du skka flyttstäda på egen hand är att städa bostaden på det sätt du själv hade krävt ifall det var du som skulle flytta in.

25 Jan 2020