« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Möblera kontoret på rätt sätt!

 

Har ni tänkt på detta med kontor, hur viktigt det ändå är att det möbleras på rätt sätt? Inredning och kontorsmöbler kan påverka hur personalen jobbar och hur de mår. Man ska skapa en miljö som är bra och som stimulerar och där alla trivs. Detta är inte bara att välja rätt skrivbord utan det gäller även den sociala miljön. Arbetsmiljön är viktig, det har forskning visat. De som mår sämst på kontor är de som har sitt skrivbord i en öppen miljö som i ett kontorslandskap. De jobbar även sämre! Detta beror på att de tappar fokus då det är många i ett och samma rum. Alltid är det någon som pratar! Det blir då så att arbetsförmågan faller.

En annan viktig sak att tänka på för att trivas på kontoret är att  ha rätt möbler,skrivbord, stolar med mera. Det bör finnas flera olika ytor, mindre ytor om det är mycket telefon, stora ytor om det är många möten. Är det jobb vid en dator ofta och mycket så är det bra att satsa på ett höj- och sänkbart skrivbord och stol.

Välj rätt sorts möbler för ert kontor

Det är inte bara hur man placerar skrivbordet  och var, i ett eget rum eller kontorslandskap som är viktigt. Det är även av bra att välja ergonomiska kontorsmöbler. Ett höj- och sänkbart skrivbord är ett bra alternativ. Det gör att man kan både sitta och stå och arbeta.Det är även bra med kontorsstolar som går att justera, bra datorer med bra skärmar och kontorsmöbler som ger möjligheter till paus.

17 Nov 2017