« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Saker att tänka på när du ska anlita en advokat

Ibland finns det ett behov av att anlita en advokat. Dock finns det en del saker att tänka på. Om du vill läsa mer om juridik och annat så kan du göra det på bloggen, www.advokatjönköping.se. Om du ska anlita en advokat, fortsätt läsa för en del värdefulla tips.

Som privatperson så kanske man har behov av att anlita en advokat vid endast eller kanske ett par tillfällen under sin livstid. Har man en näringsverksamhet är det lite vanligare att man behöver hjälp med det juridiska. Idag finns det kring 5 000 aktiva advokater i Sverige, det enligt Advokatsamfundets register. Det råder alltså inte brist på dem, men det är bra att se till så att du anlitar en advokat som är lämplig för just dig och ditt ärende.

Anlita en advokat som är specialiserad på det du behöver hjälp med

Juridik i sig är ett stort ämne och även ett komplext sådant. Det är inte möjligt för en enda person att kunna behärska samtliga områden inom juridiken. Det gör att advokater och andra jurister ofta specialiserar sig på vissa områden. Dessa rättsområden kan vara familjerätt, brottmål, hyresrätt, agenträtt och så vidare. Det gäller att välja den advokat som kan det du ska ha hjälp med. Är det ett testamente du ska skriva är det en advokat som är specialiserad på familjerätt, medan om du har en tvist kring en fastighet bör anlita en advokat som är specialiserad på tvister och fastighetsrätt.

Anlita en advokat med goda referenser

Även om du hittar en advokat som är specialiserad på just den typ av juridik som du behöver hjälp med så betyder det inte alltid att det är just den advokat du ska anlita. Det är ett måste att personen i sig har en juridisk kompentens. Sedan är det ju även andra faktorer, så som tillgänglighet, pris med mera som styr valet av advokat. Det är dock alltid bra att kolla av referenser för den advokat du funderar på att anlita. Det är minst lika viktigt att jämföra advokater som det är att jämföra andra yrkesgrupper. Det så att du får rätt hjälp, till rätt pris. 

5 Sep 2020