« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Skaffa en hobby - det mår du bättre av

Många gånger så har man ett fokus på att jobba, städa, laga mat, hämta ungar från skola och dagis och så vidare. Det kan bli som att vara fast i ett ekorrhjul. För att komma ur det, så är det inte fel att skaffa sig n aktivitet som är stimulerande men ändå fri från krav. Alltså en hobby! Genom att ha en hobby så kan du koppla av, öka ditt välmående, stimulera din kreativitet. Det är även ett sätt att utöka ditt närverk på samt göra något som är skoj!

Kanske är det dags att du skaffar dig en hobby?

Tidningen Business Insider har skrivit att det finns flera framgångsrika och högpresterande människor som även de har en hobby. Till exempel så spelar Bill Gates Bridge, Meryl Streep stickar och Tom Hanks samlar på gamla skrivmaskiner. Vad du ska göra som hobby vet bara du. Kanske du vill lära dig att måla, eller satsa på trading med forex valutakurser eller drejning. Hobbies är något som får oss att må bra. Det är ett bra sätt att så att säga rensa hjärnan på. 

Om du har svårt att välja hobby, blicka bakåt, till din barn- och ungdomstid. Vad var du intresserad av då? Sport, musik, naturupplevelser, bakning? Du kan säkert plocka upp nåt från den tiden och ägna dig åt nu i vuxen ålder!

Här är några från Business Insiders lista över framgångsrika människor och deras hobbys:
Bill Gates – Spelar bridge och tennis
George W. Bush – Målar tavlor (landskap och hundvalpar)
Meryl Streep - Stickar
Tom Hanks – Samlar på gamla skrivmaskiner
Richard Branson – Spelar schack
Steve Wozniak – Spelar segway-polo
Warren Buffet – Spelar ukulele
Angelina Jolie – Samlar på knivar

27 Dec 2019