« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Tänk på detta när du flyttar

Ska du flytta? Är du början av en flyttkarriär är det en hel del saker som du inte är van att tänka på, som du bör göra innan själva flytten. Tyvärr går det inte att bara flytta och så är allt klart. Tyvärr måste man planera en del innan själva flytten, så att den går så smidigt som det bara är möjligt. Därför listar vi här en flytt checklista som är bra att ha inför flytten.

Tänk på detta vid flytt

  • Har du ändrat adressen för bredbandsbolaget?

Om du ska ha bredbandsuppkoppling måste du ändra adressen till din bredbandsleverantör. Eller teckna ett nytt avtal med en. Framför allt om du surfar mycket hemifrån. Inte annars.

  • Har du ändrat postadressen till Skatteverket?

Om du vill få post hem till dig behöver du ändra adressen hos Skatteverket och skriva in dig på din nya adress. Du kan även göra en ändring till adressändring.nu, så att dina brev kommer hem till dig.

  • Har du bokat hyrbil/lastbil?

Många flyttar i slutet av månaden och ska du vara säker på att kunna flytta det datum du har planerat är det viktigt att du bokar flyttbil i tid. Flyttbilar går efter kvadratmeter, så tänk dig in i hur stor yta dina möbler och packlådor kan uppta och boka efter det.

  • Har du ändrat telefonen?

Har du en fast telefon behöver du ändra telefonledning och telefonnummer. Inte annars.

  • Har du ändrat adressen för elen?

För att du ska få din elleverantör till ditt nya hem måste du meddela den nya adressen till dem. Annars snyltar någon annan på ditt elabonnemang.

  • Har du skaffat flyttkartonger?

Detta är viktigt. Det är viktigt med riktigt bra flyttkartonger som inte går sönde vid flytt.

  • Har du packat?

Till sist, och det viktigaste när du flyttar; har du packat? Räkna med att det alltid tar mer tid att packa än vad du räknar med.

9 Nov 2017