« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Tvätta bilen är bra att göra

Det är bra att se till att ha en ren bil. En del tvättar bilen allt för sällan. Det gör att när de väl tvättar den så är det svårt att få den så ren som man vill ha den. Och låter man smuts eller vägsalt sitta kvar kan det även skada bilen. Ju oftare du tvättar bilen desto lättare är det att få den ren. Sedan är det bra att även tänka på delar i bilen kan behöva tvätt. Det går att använda dpf rengöring till exempel som är dieselpartikelfilter Rengörare som förebygger igensotning av dieselpartikel-filtret. 

Välja rätt produkter

När bilen ska tvättas så är det bra att se till att man använder sig av rätt sorts produkter, som är just för bilar. Du ska inte använda diskmedel till exempel utan det är bättre att använda ett bra bilschampo. Sedan kan du ju så klart välja om du vill tvätta bilen för hand eller köra den via en biltvätt. Om du ska tvätta den på egen hand är det bra att göra det på rätt ställe med. Det ska inte göras hemma, för då kan det vattnet rinna ut och hamna på ställen det inte ska vara. 

Sedan är det bra att inte bara tvätta bilen utan att även vaxa den efteråt. Då håller den bättre. Se även över bilens insida, så att du tvättar, dammsuger, dammar med mera där. Det kan du göra på egen hand eller ta den enkla vägen genom att lämna in den. 

29 Jul 2019