« Sashas -
En blogg om allt möjligt

Varberg är en trevlig stad

Har du varit i Varberg någon gång? Kanske du bor här och jobbar som elektriker i Varberg, då har du ju redan full koll på vad som finns att se och göra. För er andra kan jag i alla fall berätta lite mer. Varberg är ofta starkt förknippat med bad, eftersom det ligger precis vid havet. Sedan finns det även strandpromenad mitt i staden samt att det även finns ett kallbadhus brevid Varbergs fästning. Just denna fästning är en sevärdhet i sig. Det går att ta en promenad runt den samt även få en guidad tur i den!

Njut av spa

Sedan 1800-talet har människor vallfärdat till Varberg för att koppla av, njuta, dricka brunn och bada kur. Än idag finns det flera anläggningar med spa här. Ett av dem är Asia Spa som ligger belägen i Varbergs Stadshotell. Här kan du uppleva en mångtusenårig spakultur med inspiration från hela Asien. Du kan njuta av olika typer av behandlingar, bada i varma källor med utsikt över Varberg, sitta i ett ljusterapi-rum och mycket mer.

Sedan finns det även spa på Varbergs Kusthotell, Fregatten, Leninbadet och Hotell Havanna. 

Äta gott

I Varberg finns det även många ställen där det går att njuta av god mat och dryck! Cibon Restaurang & Bar, har stans bästa läge och på Bistro Cyrano serveras äkta provencalska pizzor.

Under sommaren ska du inte missa att ta ett besök på glasscafét Tre toppar i Träslövsläge, som är ett glasscafé men mängder av olika sorters glass.

29 Sep 2021